Probablement el míldiu és una de les principals amenaces per a la viticultura.

Durant el 2018 el míldiu va causar importants pèrdues de producció (i per tant econòmiques) al Penedès, una de les zones vitícoles més importants en Catalunya.

Recientement la Comissió Europea ha començat a aplicar importants restriccions a l’ús del coure per la seva toxicitat, limitació que afecta especialment al cultiu ecológic.

L’estudi que vam realitzar recentment a la fira Fenavin reafirma que el míldiu és la malaltia que més preocupa a viticultors, enòlegs i tècnics de camp.

Així que vam començar a treballar amb l’ajuda experts en fitopatologia i de les estacions meteorològiques virtuals per trobar una solució que facilités la detecció del míldiu.

Primer vam entendre que el model predictiu amb més capacitat predictiva per al míldiu era el Goidanich.

Llavors vam passar a modelitzar el model predictiu per al míldiu utilitzant les estacions meteorològiques virtuals, utilitzant previsions meteorològiques a nivell de parcela.

Així que el sistema permet detectar el risc d’aparició del míldiu amb 7 dies d’antelació per parcela.

D’aquesta manera, entenem que viticultors i tècnics podran optimitzar les aplicacions i reduir al màxim possible les pèrdues de producció.

Si vols probar la solució, crea un compte gratuït aquí.