L’objectiu és avançar en la transferència de solucions basades en estacions meteorològiques virtuals i big data per al sector agrícola extremeny.

Cicytex, el Centre d’Investigació referent a Extremadura en agricultura i Raw Data han arribat a un acord de col·laboració. 

En el marc d’aquesta col·laboració, Raw Data facilitarà l’equip investigador del CICYTEX una nova solució basada en estacions meteorològiques virtuals hiperlocalitzades.

Aquestes estacions meteorológiques virtuals permeten obtenir previsions meteorològiques amb una fiabilitat superior a les solucions actuals i amb un cost econòmic molt competitiu.

Aquesta solució per a agricultura proporciona tant un històric com una previsió a una setmana de variables agrometeorològiques com ETo, humitat relativa, velocitat del vent, humectació o temperatura.

Així doncs, un gran benefici d’aquesta innovació és que no cal instal·lar equips ni estacions meteorològiques en camp.

Un dels objectius del conveni és millorar l’ús de l’aigua de reg.

Per a això s’estudiarà la possibilitat de crear una solució basada en intel·ligència artificial i models de predicción.

Per tant, serà necessari utilitzar dades de les característiques de cada parcel·la agrícola i de les estacions meteorològiques virtuals per validar la generació de recomanacions de reg personalitzades per cada productor de la zona agrícola extremenya.