La Cooperativa de 2n grau UNIO juntament amb COVIDES, la Cooperativa de 1r grau més gran en termes de producció a Catalunya, i el celler privada VITALPE inicien en el segon semestre del 2019 un projecte de big data.

Aquest projecte d’innovació vitivinícola compta amb la col·laboració tecnològica de eFoodPrint, RawData, Eurecat, INCAVI i la coordinació del clúster INNOVI.

L’objectiu d’aquest projecte d’innovació en viticultura, anomenat PREDIVI, és crear models de predicció que permetin a directors, enòlegs i tècnics de camp millorar decisions estratègiques en la planificació de la vendimia.

La tecnologia big data permet gestionar grans volums d’informació, combinant històrics i previsions de variables meteorològiques amb imatges de satèlit i dades històriques de producció de cada bodega.

Aquests models de predicció permeten reduir la incertesa en l’evolució de paràmetres de qualitat i volum de producció en viticultura, i per tant, facilitar una millor presa de decisions.

S’espera que les solucions creades en el projecte permetin optimitzar les dates de collita per aconseguir un vi de més qualitat i per tant, d’un valor econòmic superior.

Per altra banda, s’espera també que aquests models ajudaran a optimitzar la gestió de personal i la reducció de costos econòmics relacionats amb la verema i l’elaboració del vino.

La participació en aquest projecte d’actors com Raw Data i Centres Tecnològics com Eurecat i INCAVI asseguren la unió de la tecnologia en Big Data i el coneixement vitivinícola, tot amb l’objectiu d’aportar valor al sector vitivinícola.

Més informació sobre models de predicció en viticultura aquí